Bilder

enlitenbithimmel

Sitter och går igenom bilder från sommarens semester. Ett ”problem” är att jag tog bilderna med nya kameran. Och jag tog dem i ett format som heter RAW. Det är liksom ett digital negativ som innehåller allting som kameran uppfattat. De här bilderna kan man sedan bearbeta med ljus m.m. i de fall man misslyckats. Och sedan lagrar jag om dem i ett annat format. I mitt fall JPG. Men det tar lite tid. Jag har i alla fall börjat lägga ut lite bilder på min Flickr.sida. Det blir några bilder då och då. Jag måste ju sitta och tänka också varje gång jag börjar med en ny bild. Lite grand om var den är tagen, hur vackert det var etc… Så jag har semester en gång till jag.

vattenfall

 

Stuibenfallet i Ötztal t.ex. Tyrolens högsta vattenfall. Där fanns en avsats som var väldigt nära fallet. Där tog jag på mig regnstället och gick ner och ställde mig. Det var häftigt! Det gick knappt att stå stilla, det blev så starka vindar från vattnet. Jag gillar att känna naturens styrka – i måttliga mängder naturligtvis!

stuibenfallet

Fint väder var det också! I alla fall en stor del av tiden. Ovanför fallet låg en restaurang där jag käkade forell. Den färskaste forell jag ätit någon gång tror jag. De hade nämligen forellerna i en behållare strax bredvid forsen och forellerna hämtades därifrån när någon beställde det. Lite trist för forellen, men som tröst för forellen kan jag i alla fall säga att den blev väldigt bra tillagad och var väldigt god!

3 Kommentarer

  1. HAPPY BIRTHDAY!!!

    /M.

  2. Hej Asta!

    Hittade hit till din blogg tack vare en sökning på google om Österrike. Jag och pojkvännen tänkte bila ner i sommar och jag är på jakt efter alla tips som går att finna. Jag har aldrig varit i alperna men dina bilder är så vackra och inspirerande. Om du har tid och lust får du jättegärna berätta mer om hur ni reste, vägar, områden, utflykter… allt?! Även Italien låter intressant.

    Tacksam för all info jag kan få! Mejla mig gärna!

     Vänliga hälsningar / Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *