Den här kakan blir det ofta när fantasin tryter och det behövs något att bjuda på. Den är så lätt att baka. Allt rörs ihop i grytan och sedan in i ugnen. Grundreceptet innehåller inte glasyr, men jag brukar sätta på det om det skall vara lite finare. Eller lite extra gott för den delen.
Ingredienser
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Låt smöret smälta i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör tills allt är blandat.
Häll smeten i en smord form, gärna med löstagbar botten.
Grädda 30-35 minuter.
Kakan blir låg och skall vara kladdig i mitten.
Strö över florsocker över kakan vid servering.
För den som vill ha glasyr istället:
Här är en glaserad variant. Med chokladtryffel på. Chokladtryffeln gör du så här:
100-150 gr choklad
1 – 1,5 dl vispgrädde
Alltså lika mycket choklad som vispgrädde.
Bryt eller slå sönder chokladen i småbitar och lägg dem i en skål. Värm upp vispgrädden och häll den över chokladen. Rör tills allt är upplåst. Låt tryffeln stå och svalna i rumstemperatur och bred den sedan på en en helt kalla kaka.
Påsktårta.
Choklad recept säger
Mm, testade receptet igår och måste säga att det blev toppen! Ett choklad recept som rekommenderas starkt.
Asta säger
Det är ju så enkelt också!
Linda säger
Mitt favoritrecept! Går dessutom att variera i oändlighet.