Soligt och fint

Idag har det varit väldigt soligt väder här, och varmt. Så klart ska jag ut i trädgården och fixa då. Mitt i solen. Svettas som en toking. Har med mig en handduk hela tiden. Ville få ner alla mina förodlade plantor i jorden. Antingen i marken eller i krukor. Och jag lyckades. Svetten rann, men jag fick planterat alla mina plantor. Som synes har jag till och med förodlat vallmo. Jag brukar ha vallmo i rabatten som sedan självsår sig till nästa år, men förra året blev det ingenting. Och nu i efterhand var det nog som så att egentligen kom sniglarna redan förra året till oss. Jag har nämligen läst att de ofta äter upp plantor innan de kommer upp ur jorden. Förmodligen gjorde det förra året. Nu försöker vi plocka dem i vart fall i rabatterna och så får vi väl se om mina nematoder gör någon nytta. Jag har läst om några små blå kulor som också kan användas. Som ska vara ekologiska och inte vara till fara för något annat djur än sniglar. Det är väl inte så kul att ha dem i gräsmattan, men jag kan ändå stå ut med att de finns där, men jag vill inte att de ska äta upp allting jag planterar i rabatter eller pallkragar. Ska åka till Granngården och köpa koppartejp också tror jag. Har sett filmer på Youtube som visar att den där tejpen verkligen verkar fungera. Samtidigt som jag gräver ner plantor så har jag grävt upp lökar, som synes till vänster och delat dem. De flesta av tulpanerna verkar få små extra lökar och de bryter jag bort och planterar var och en för sig.

Så det var min söndag. Sedan var jag slut. Tog ett bad och gjorde inte så mycket mera. Mer än salviapasta eftersom vi har mängder med salvia i trädgården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *