Soligt och fint

Idag har det varit väldigt soligt väder här, och varmt. Så klart ska jag ut i trädgården och fixa då. Mitt i solen. Svettas som en toking. Har med mig en handduk hela tiden. Ville få ner alla mina förodlade plantor i jorden. Antingen i marken eller i krukor. Och jag lyckades. Svetten rann, men jag fick planterat alla mina plantor. Som synes har jag till och med förodlat vallmo. Jag brukar ha vallmo i rabatten som sedan självsår sig till nästa år, men förra året blev det ingenting. Och nu i efterhand var det nog som så att egentligen kom sniglarna redan förra året till oss. Jag har nämligen läst att de ofta äter upp plantor innan de kommer upp ur jorden. Förmodligen gjorde det förra året. Nu försöker vi plocka dem i vart fall i rabatterna och så får vi väl se om mina nematoder gör någon nytta. Jag har läst om några små blå kulor som också kan användas. Som ska vara ekologiska och inte vara till fara för något annat djur än sniglar. Det är väl inte så kul att ha dem i gräsmattan, men jag kan ändå stå ut med att de finns där, men jag vill inte att de ska äta upp allting jag planterar i rabatter eller pallkragar. Ska åka till Granngården och köpa koppartejp också tror jag. Har sett filmer på Youtube som visar att den där tejpen verkligen verkar fungera. Samtidigt som jag gräver ner plantor så har jag grävt upp lökar, som synes till vänster och delat dem. De flesta av tulpanerna verkar få små extra lökar och de bryter jag bort och planterar var och en för sig.

Så det var min söndag. Sedan var jag slut. Tog ett bad och gjorde inte så mycket mera. Mer än salviapasta eftersom vi har mängder med salvia i trädgården.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *