Salviapasta

En av sakerna jag ville ha när vi köpte ett hus var ett kryddland. Det har jag nu.

kryddlandet_4653737914_o

Och kryddväxter växer fort. Framförallt de man inte använder så mycket. Min franska dragon, citronmelissen och krusmynta växer enormt, under det att timjan och salvia växer långsamt.

Förra året upptäckte vi salviapasta och vår salvia var ständigt nerklippt. I vintras sa den att det fick vara nog och frös helt enkelt bort. I år har jag planterat två plantor med salvia så att vi ska kunna käka salviapasta lite oftare. Hoppas att båda plantorna tar sig ordentligt och växer som ogräs. De är inte helt likadana, den ena har större och kraftigare blad än den andre.

Idag har vi invigt våra plantor. Och det blev gott!

4696403651_bc76161a2c_b

 Ingredienser


Färsk salvia – en näve per person ungefär – är bladen stora, dela dem en eller två gånger
Smör – en rejäl klick och då menar jag en rejäl klick
Olivolja
Pasta den sort du vill ha, vi kör oftast spagetti
Svartpeppar
Parmesanost

Gör så här


Sätt igång pastavattnet. Under tiden som pastavattnet kokar upp och sedan pastan så fixar du salvian.

Skölj salviabladen.

Smält smöret i en stekpanna eller i en liten gryta. Ha i en klick olivolja så bränns inte smöret så lätt. Häll ner salviabladen. Det ska vara tillräckligt mycket smält smör i pannan så att bladen verkligen ligger i smör. Stek på låg – eller medelvärme tills salviabladen är alldeles krispiga. Mal ner lite svartpeppar.

Häll av pastan. Lägg en del av pastan i stekpannan och rör om. Häll ner i pastagrytan och se till att allt det gotta från stekpannan kommer med. Blanda.

Lägg upp i en tallrik, riv på parmesanost.

Ät och njut.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

5 Kommentarer

 1. Hej och tack för receptet, det ska jag prova 🙂

  I år blir det ingen ordning på min kryddträdgård, skulle flyttat den, men platsen blev jag inte nöjd med så nu lever mina kryddor i stora krukor i en zinkbalja…

  Försöker skriva den här kommentaren samtidigt som jag steker pannkakor, det var visst inte så lätt 😉

  Såg att jag missat att lägga upp dig bland mina länkar så det gör jag gärna, hoppas du tycker det är OK.

  Ha en fin dag, nu måste jag tillbaks till pannkakorna…

  /Maja

  • Ibland trivs de lika bra, eller nästa bättre i krukor har jag läst. Har själv planterat basilika i krukor i år. Fast nu har det varit för kallt och vått så det finns en risk att de går åt i alla fall.

   Klart du får länka. 

 2. Vilken trevlig blogg du har!

  Pastan måste jag absolut pröva, salvia låter spännande, jag tror inte jag haft det till pasta förut. Och smör, det är gott:)

  Känner igen det där med att titta runt i trädgården på kvällarna, det gör jag med! Mina rosenbuskar verkade också frysa sönder i vintras men nya skott har tagit fart.

  Vilka härliga trädgårdsbilder!

  Trevlig helg

 3. Pingback: Soligt och fint – Asta på vift…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *