Enkel tomatsås

Tomatsås

Suverän till pasta tillsammans med parmesanost.

Går också bra att använda som tomatsås på pizza. En fördel är då att koka den lite utan lock så att mer vatten kokar bort. Enklare att använda lite tjockare sås på pizza.

Ingredienser


2 burkar krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
lite olivolja
torkad basilika
torkad oregano
torkad stött rosmarin
salt
peppar

Gör så här


Häll lite olivolja i botten på en kastrull. Värm upp den och fräs sedan löken och vitlöken lite grand.

Häll i de krossade tomaterna. Värm upp.

Häll i alla kryddorna. Här får man ta de mängder man vill. För vår del har vi säkert 1-2 matskedar oregano och basilika. Rosmarin kanske en halv matsked. Rosmarin har en lite mer framträdande smak än de andra. Sedan är det bara att koka ett tag och smaka av med salt och peppar.

Och den blir bara godare av att stå till nästa dag.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *