Just nu har vi ett par supervarma dagar. Idag har det varit 29 grader och imorgon ska det bli över 30 Inget för mig. Tog Ville med mig på en promenad på lunchen och vi gick och köpte jordgubbar i ett stånd. Kändes OK till en början, men det gick över efter en stund. Lär inte bli roligare i morgon.
Har inmundighat en hel del jordgubbar vid det här laget och tänker fortsätta med det ett tag till. Gjorde den här kakan som jag fick tag i en shorts på Youtube. Den var enkel att göra och blev riktigt god. Det ska vara grädde i den, men jag hade ingen grädde så jag använde 2,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde och 0,5 dl grekisk youghurt och det verkar ha gått bra så det går nog att variera sig där.

Ingredienser
2 ägg
100 g socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
3 dl grädde
270 g siktat vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 125 g halverade färska jordgubbar (lite mer funkar också)
Jodgubbar att dekorera med.
Gör så här
Sätt ungen på 180 grader.
Vispa ägg och socker samt vaniljsocker tills det blir pösigt.
Häll i grädde och smält smör. Vispa ihop långsamt.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta sedan ner det i smeten. Häll i saltet. Rör ihop tills allt är blandat.
Häll i jordgubbarna och rör försiktigt så att det blir bra blandat, men så att inte jordgubbarna går sönder.
Smörj en springform och täck med brödsmulor. Häll i smeten. Halvera ett gäng jordgubbar till och lägg dem som dekoration ovanpå kakan. Tryck ner dem lite i smeten. Kanske skulle blivit snyggare om jag inte hade lagt dem med snittytan uppåt, men det gör ingen skillnad på smaken.
Baka kakan i 55-60 minuter.
Låt den svalna innan du äter den. Om du vill kan du sikta florsocker på den innan severing.



