Här travar livet på. Det är fortfarande otroligt tomt här. Ingen Iggy. Men även utan Iggy så måste livet liksom gå vidare. Jag lyckades trilla häromdagen när jag sprang i skogen. Lyckades ramla på ena sidan och har förmodligen klämt till ett eller ett par revben ordentligt. Dag 1 och dag 2 gjorde det inte mycket ont alls, men dag 3 och framåt har det gjort ganska rejält ont. Jag ska vänta till måndag och se hur det är då. Jag har skadat revben förut och det är inget de gör något åt, men gör det ordentligt ont så vill jag nog kolla upp det ändå.
Maken har köpt sig en ny ”leksak” – en robotgräsklippare. Den heter Klipparn.

Så nu är vår trädgård uppdelad i olika zoner.
Det är en ny variant som inte behöver trådar i gräsmattan utan som du istället får valla runt och lära området. Dessutom visar den var den är. Här på bilden kan man se att den har som uppgift att fixa område 3 och 4. Den är klar med område 4 och har just startat med område 3. Tekniken går framåt. Eller ändrar sig i alla fall.

Själv håller jag på med mina bröd. Jag är så nöjd att jag äntligen fått en bra bakrutin. Och bröden blir bra. Att stoppa in bröden i en kall ugn och inte sätta på värmen förrän bröden står där. Helt fascinerande för mig. Bröden har inte växt så mycket i ugnen förut. Ta den här bilden t.ex. När jag stoppade in de här bröden var de jämnhöga med kanten på brödformen.

Det är för mig väldigt bra. Jag behöver fortfarande bli bättre på hur jag ska snitta bröden på bästa sätt.

Den här gången hade jag mer vitt mjöl än jag brukar ha, brukar ha en större del fullkorn i, men ville göra ett bak med mestadels bara vitt mjöl. Har en period då jag är sugen på Bruschetta och då är det bättre med lite vitare bröd.
Även om du inte får jättestora hål när du bakar i form så får du ändå lite olika stora hål. Inte lika jämnstora som med jäst.Hade superlös deg den här gången. Verkar som att hålen blir lite större då.

Sedan skadar det väl inte heller att jag har en superpigg surdeg.



