• Hem
  • Hundarna
    • Ville
    • ✝ Iggy Pop
    • ✝ Gandalf
  • Vårt hus
    • Husloggen
  • Hemokromatos
  • Arkiv
  • Mina recept
    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Periscope
    • Pinterest
    • RSS

Asta på vift...

Om renoveringar, hundar, mat och livet i allmänhet

Aprilväder i maj

23 maj, 2025 LivetLämna en kommentar

Vi har haft så underligt väder här under hela maj. Jag hörde någon som sa att det känns som om  april och maj har bytt plats i år och det stämmer faktiskt. Måndag, tisdag den här veckan hade vi riktig sommarvärme. 20 grader och det behövdes inte någon jacka för att gå ut och gå.

Sedan kom onsdag, och då var det istället superkallt. 4 grader och riktig nordanvind. Jag hade vantar och vinterjacka på mig när jag var ute och gick. Likadant igår. då det dessutom regnade ordentligt nästan hela dagen. Cyklade till keramiken på kvällen och då hade jag förutom vinterjacka och vantar även mina earbags på mig. Och jag frös ändå. Idag är det lite mittemellan. Det är bara några grader varmt, och nordanvind, men inte halv storm och inte lika tjocka moln. Just de här tvära vändningarna av vädret är lite konstigt. Så här sent. Det är ju faktiskt snart juni.’

Jobbar vidare med min bakning. Idag bakade jag rågfrallor med tranbär i. Något som jag brukade köpa i ett konditori som inte finns längre. Var väldigt förtjust i de frallorna. Så nu gjorde jag ett nytt test. Matade surdegen igår förmiddag och satte degen i går kväll. Sedan fick den jäsa i kylskåpet under natten. Och nu är de bakade.

Det blev två plåtar.

Jag körde på Fabriques recept på rågfralla (vilket är samma deg som till valnötsbrödet), men hällde i tranbär. Bullarna blev jättegoda. Nästa gång ska jag emellertid hälla i mer tranbär än jag gjorde denna gången. Gäller att experimentera fram rätt mängd. De här bullarna rullas inte så de blir inte så vackra, men vad gör det. Det viktigaste är att de blir goda. Och det var de! Fina inuti också. Så de här ska bakas igen.

För det mesta bakar jag bröd. Det är snäppet enklare att ta fram en skiva bröd ur frysen och rosta än att ta ut en fralla som du måste mikra lite om du ska äta den direkt. Lite enklare att baka bröd också. Fast inte så mycket enklare när du gör den här typen av bullar som du bara skär och inte behöver jobba mera med.

Maken är på ytterligare en tjänsteresa den här veckan (hoppas det dröjer ett tag till nästa) vilket innebär att jag har ansvar för samtliga hundpromenader. Lunch och kväll gör mig inte så mycket, men morgonpromenaden är en pina. Igår lät Ville mig sova, så det var OK, men idag väckte han mig klockan sju. Vilket är väldigt tidigt för en person som vanligtvis går upp vid nio. Tur att maken kommer hem idag.

Relaterade inlägg

Arkiverad under: Livet

Det var svettigt
Sås till dumplings

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    © 2025 · Pretty Creative WordPress Theme by, Pretty Darn Cute Design * Logga in