Jag följer en vlogg på Youtube där en kille lagar indisk mat. Ska ärligen säga att jag inte lagat någon av rätterna ännu, men eftersom jag är väldigt förtjust i indisk mat kommer jag att göra det när lusten att laga mat kommer tillbaka. Han använder tryckkokare ganska ofta och jag har förstått att det är ganska vanligt i indisk matlagning. Så jag fick för mig att jag all skulle köpa mig en tryckkokare så att jag skulle vara förberedd. Kikade på tryckkokare på nätet och kunde konstatera att de var ganska dyra. Och fula. Fortsatte kika och kunde konstatera att på eBay fanns det fina. Och mycket billigare. Från indiska säljare. Tänkte att där i Indien verkar de ju kunna sina tryckkokare så jag fick för mig att beställa en från Indien. En sån här.
Var inte den bullig och fin så säg? Ett märke som i Indien anses vara ett av de bästa.
Jag kollade vad det kunde bli i tull och andra avgifter och konstaterade att även om jag åkte på alla avgifter så blev det billigare än att köpa en tryckkokare här hemma och jag fick dessutom en finare. Så jag slog till.
När tryckkokaren kom fram visade det sig att jag inte fick några extra avgifter. Snacka om tur! Så jag fick en fin tryckkokare till en riktigt bra peng.
Nu gäller det bara att använda den också.
Hanna säger
Grattis! Har aldrig använt tryckkokare själv. Har man det för att det skall gå fortare eller är det en sån man har för att göra kött mörare? Eller nu kanske jag blandar ihop det med nån annan mojäng.
Asta säger
Hrm. Jag ska inte låtsas att jag vet en massa om det här. Jag har faktiskt heller använt en tryckkokare och jag tror i och för sig inte att jag MÅSTE ha en för att laga indisk mat. Men dels så används den för att koka saker snabbare, men såvitt jag förstått det – och det är väl mer av den här orsaken jag velat ha en – så ska den bevara smakerna bättre. Inget sipprar ut liksom.