Här är vi inne på tredje semesterveckan, och vi har fortfarande inte sett till något regn. Idag har det varit lite svalare väder, men inte kallare än att jag kunde ta mig en lutare i hammocken. Jag kan verkligen inte klaga på sommaren.
Något som känns extra jobbigt på sommaren är att hela tiden komma på vad vi ska äta för mat. Vet inte varför det är jobbigare när vi har semester, men det är det. Förra veckan köpte jag pak choi. Den var fin och det är inte ovanligt att jag köper hem grönsaker bara för att de är fina, utan minsta plan på vad de ska användas till. Jag är lite grönsakstokig. Och eftersom det är så lätt att hitta recept så är det inte någon större risk att shoppa. Så var det den här gången också. Jag hittade ett recept och jag lagade det och det blev JÄTTEGOTT! När jag hittar recept som är jättegoda skriver jag ner dem här så att jag inte ska tappa bort dem. Och det här kan jag verkligen rekommendera. Super!
Ingredienser
4 st pak choi
ca 25 gr smör
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
sesamfrö
Gör så här
Smält smöret i en traktörpanna eller en stor stekpanna med lock.
Halvera din pak choi på längden. Lägg dem med snittytan neråt i pannan.
Låt dem steka ett par minuter och vänd dem sedan och låt dem steka någon minut till.
Blanda sesamolja och soja och häll ner det i pannan. Lägg på locket och låt det ånga i 2 minuter. Ta av locket och häll på sesamfrön
Ät och njut!
Hugos matte säger
Enkla rätter gillar vi! Pak choi, smakar det som lök?
Det ser väldigt smakligt ut, måste nog googla på det.
Asta säger
Nej, smakar nog mer som salladskål. Men det var väldigt gott! Och tar inte många minuter.
Lingon säger
Mums, det där vill jag laga.
Asta säger
Gör det! Det var verkligen förvånande gott.