Bokrea

Jag köper väldigt lite böcker nu för tiden. Fysiska böcker alltså. Det mesta är digitalt. Men något som jag fortfarande inte tycker gör sig som e-böcker är kokböcker. Jag vet inte, men jag tycker att de behöver göra någon ny variant av e-bok för att det ska fungera digitalt. Mer interaktivt på något sätt. Det där med bilder och text vid sidan av varandra som är så perfekt i en riktig bok, blir bara tråkigt digitalt. Ofta hamnar bilden och texten på olika sidor och digitalt innebär det att du inte ser text och bild samtidigt. Och egentligen så behöver jag inte några kokböcker. Dels har jag redan ett gäng och dels hittar jag de mesta av mina recept på nätet, men samtidigt så kan jag inte hjälpa att jag gillar kokböcker. Om du verkligen läser en kokbok, något som jag brukar göra från pärm till pärm (om den inte är skittråkig då) så får du lära dig en hel del om den som skrivit boken. Om dens matfilosofi och lite hurdan författaren är. Någon slags självbiografi eller så. Och ser du så på kokboken så går det ju också att förstå varför det är intressant med nya böcker även om det redan står ett gäng i bokhyllan.

OK, det var en lång utläggning om att det ändå har blivit ett litet inköp på årets bokrea. Och det är så klart kokböcker. Det påstås att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige, år efter år. En himla massa alltså. Inte så lätt att hitta rätt då inte. Men jag har i alla fall plockat ihop fyra av dem och köpt dem på bokrean.En brödbok måste det såklart bli. Brödet av Håkan Johansson. Valde mellan denna och Brunkeberg bageris bok, men då jag redan har så många av Brunkebergs recept så kändes det som att jag kunde behöva några nya. Fina bilder, vet inte om där egentligen är så mycket nytt i den, men jag tänker verkligen utreda det hela vidare.

Sedan ett par böcker om vegetarisk mat, eftersom lite inspiration aldrig är fel. Det blev Sally Voltaires Mat och Vegetariskt: Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal. Sally Voltaires Mat köpte jag därför att jag lästen hel del gott om hennes restaurang och tänker att jag kan få lite tips och inspiration till lunchmat att ta med till jobbet. Och den från Trädgårdscaféet köpte jag bara därför att. Ja, jag vet inte helt enkelt. Den lät bra.

Och så köpte jag Juicebaren för att jag ville ha lite tips på Smoothies. Jag har en förmåga att alltid göra samma Smoothie – förmodligen därför att jag tycker att den är så god, men det skulle förmodligen inte skada om jag vidgade min repertoir lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *