Raka tulpaner

Vi var och hälsade på en god vän. Vi hade med oss en bukett tulpaner. Det är gåbortspresenten nummer ett så här års, inte sant? Skulle värden eller värdinnan redan ha tulpaner hemma så gör det inte något. Det finns nämligen ingenting som heter för mycket tulpaner.

Värdinnan, som det handlade om den här gången, gav oss ett tips. Hon hade själv nyligen fått samma tips. Tipset var att om du blandar lite potatismjöl, typ en halv till en tesked, i vattnet som du sätter dina tulpaner i så håller de sig raka. Hon hade själv testat och det fungerade!

Sist jag köpte tulpaner så tänkte jag att jag skulle testa det där tipset. Jag stod där med vasen, tulpanerna och vattnet. Plockade fram potatismjölet. Strax innan jag hällde potatis mjölet i vattnet så kom jag på en sak.
Jag gillar krokiga tulpaner! Jag tycker om att de böjer sig och hänger lite som de vill. Det är liksom en del av charmen med tulpaner för mig.
Så det blev inte något potatismjöl. I vart fall inte den här gången. Men för den som faktiskt vill ha raka tulpaner. Testa potatismjöl!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *