Jag tror det är något fel på min hörsel

Jag läser väldigt lite böcker nu för tiden, men jag lyssnar på desto flera. Men just nu har jag problem. Jag hittar inga bra böcker!! Börjar på en ny bok och så är den tråkig eller den som läser är tråkig och jag håller just nu på att bli väldigt frusterad. Det jag gjort senast är att leta på bestsellerlistor världen över och bokrekommendationer världen över. Problemet är kanske att jag inte är så djup av mig, så de där väldigt intellektuella rekommendationerna rekommenderar ofta böcker som jag inte orkar med. När jag har läst en bok och ska berätta om vad jag tyckte om den behövs det ytterst sällan – troligen aldrig- ett lexikon för att kunna förstå orden jag beskriver boken med. Oavsett så har jag plockat böcker från de här listorna och det GÅR INTE BRA. Jag verkar ha fel smak, eller så har jag fel på hörseln.

Just nu lyssnar jag på en bok som heter ”A little life” av Hanya Yanagihara som har fått väldigt bra recensioner på många ställen. Det är en bok som tar många timmar att lyssna färdigt på, jag har lyssnat ca sex timmar nu tror jag. Och jag hör bara:

Bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, Jude, bla, bla, bla, bla, bla, bla, Willem, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, JD, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, Malcolm, bla, bla, bla, bla, bla, bla…

Jag har absolut ingen aning vad det är jag har lyssnat på. Har jag råkat tappa bort en timme så märker jag inte det. Känns som att det är en direkt fortsättning på stället jag slutade lyssna. Ungefär som att titta på Glamour. Det finns en stor risk att jag snart slutar helt och hållet. Den är förstås väldigt bra att somna till på kvällen! Bla, bla,bla, bla, bla ZZZZZZZZZZ.

Jag behöver tips på bra böcker!!! Inte för avancerade och djupa då för det klarar jag uppenbarligen inte av.

4 Kommentarer

 1. Det beror – som du säger – väldigt mycket på uppläsaren om en ljudbok räknas som bra eller mindre bra.

  Själv gillar jag att höra Stefan Sauk läsa böckerna om (Christoffer) Silfverbielke – en sann psykopat – som visar sig först i ”En nästan vanlig man” och sedan i en hel radda böcker.

  Annars har jag fått tips om att Katarina Ewerlöf är en bra inläsare, om du vill prova någon bok hon läst in (jag har inte hört på någon själv, det är bara andrahandsuppgifter).

  Det är vad jag kommer på just nu.

 2. Den där psykopaten gillar jag INTE. Får kolla vad Ewerlöf läst in för böcker.

 3. Läs inte a little life! Fruktansvärt bra men inte värt det. Som om meningen med livet rycks undan. Allt med alice munro, margaret atwood. Khemiri bra också.

  • Hm- sådär får du väl inte skriva! Att den är fruktansvärt bra! Fast det låter som att om det känns som att meningen med livet rycks undan så är det för tungt för mig. Khemiri hade jag inte hört talas om! Atwood har jag läst det mesta av, men munro var det längesedan jag läste. Tack för påminnelsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *