I skogen – igen :)

Gandalf i skogen

Det har varit en konstig helg. Fredag kväll och lördag var jag sjuk. En förkylning som liksom rumstrerat om i kroppen utan att vilja bryta ut bröt äntligen ut. Fick feber på 38+ och kände mig INTE bra. Natten till söndag vände det och igår kände jag mig faktiskt bra. Så bra att jag gjorde äppelmos, bakade en äppelkaka, gjorde vaniljsås och åkte ut med hundarna i skogen. I skogen var det härligt som vanligt. Väldigt varmt och soligt väder. Som en sommardag igen. Verandadörren har kunnat stå öppen hela dagen så att hundarna har kunnat gå ut. Och ändå har det inte blivit kallt inne. Sicket konstigt väder helt enkelt.

I skogen travade vi runt och jag attackerades om och om igen av älgflugor (eller hjortlusflugor som de heter på riktigt), men jag lyckades njuta ändå. Vi tog oss till den lilla tjärnen som har någon växt i kanten som blir nästan orange. Tycker hundarna gör sig så bra mot det där orange.

Iggy vid tjärnentjarnen-2

tjarnen-3

Vi gick lite vilse och matte blev alldeles genomsvettig. Det var mycket varmare än jag trott och jag hade förmodligen lite förkylning kvar i kroppen. Men det var härligt ändå. Nu när det finns GPS är det inte så farligt att gå lite vilse. Bara att plocka fram mobilen och hamna rätt igen.

Och så sitta på en stubbe och bara njuta. Med sina vovvar liggande omkring en. Jag tycker så himla mycket om att vara i skogen.stubbe-1

2 Kommentarer

 1. Ser härligt ut! Skönt att du blivit bättre i foten, och kan njuta i skogen igen.
  (Säger en som precis fått diagnosen hälsporre… hej trista höst/vinter utan långa
  promenader.)

  Tipset mot dom där envetna älgflugorna är rånarluva eller buff
  eftersom dom älskar att grotta ned sej i hårbotten. Visst blir det varmt, men det finns
  tunna material, åtminstone på buffarna (eller vad nu det heter i plural, buffs?).

  Vovvarna ser helnöjda ut! Undra på det med en sån mysig skog att flänga runt i.
  //Maria

  • Det är faktiskt konstigt! Men nu plötsligt när jag själv drabbats så ser och hör jag massor om hälsporre. Betydligt vanligare än vad jag trodde helt klart.
   Ja, våra hundar är sedan valpben vana vid att få vara i skogen. Alltid poppis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *