Det går liksom inte att låta bli. När alla tre äppelträden dignar av äpplen så drar det till sist så mycket i samlartarmen att det inte går att stå emot. Så igår blev det kokt äppelmos på två kilo äpplen. En stor burk. Nu märktes det ju inte ens, två kilo äpplen är absolut ingenting i förhållande till vad som finns där ute i trädgården. Nästan löjligt egentligen. Men jag har i alla fall gjort NÅGOT. Ska fundera ut någon äppelkaka också. Någon som går bra att frysa in.
Jag har betydligt mindre socker i moset än i de recept jag hittat på nätet. Egentligen skulle det nästan gå att skippa socker helt. Äpplen är väldigt söta i sig. Undrar bara om den håller utan att mögla då? Jag tänker inte frysa in nämligen.
Ja ja, idag har jag i alla fall tagit mos på min gröt. Vi får se hur många mornar jag kommer ihåg att göra det.
Hanna säger
Äppelsylt (eller sylt generellt) håller max en vecka utan socker har jag för mig det brukar stå. Gjorde själv en sats med blåbärssylt tidigare i år som inte hade så mycket rent socker i sig men väl mängder med mörk choklad. Den behövde jag dock inte oroa mig för hållbarheten på, den försvann fortare än kvickt. =)
Asta säger
Hm – misstänkte något sådant. Sedan ska jag vara ärlig och säga att jag har ju lite atamon i också.
Blåbärssylt med choklad! Det låter något det.