Det här med frukost

Jag är dålig på frukost. Har faktiskt aldrig tyckt om att äta frukost. Tycker inte det är gott att äta frukost. Däremot så har jag lärt mig att jag måste äta frukost. Annars blir jag alldeles för trött innan det blir lunch. När jag är på tjänsteresa njuter jag aldrig av det stora frukostutbudet. Brukar gå ner, göra en macka och ta en kopp te och sedan gå tillbaka till rummet med min fantastiska frukost. Förutom problem med maten så tycker jag nämligen inte heller om att träffa människor på morgonen. Jag vill vara ensam.

Såvitt jag hör verkar de flesta äta samma sak varje morgon och det är liksom viktigt att det är lika. Maken är t.ex. sådan. Själv har jag stora problem med det där. Jag tycker att jag hittar den perfekta frukosten.

 • Gröt på grynblandning, men en banan och mjölk (havregrynsgröt tycker jag är som att äta snor, men grynblandning är bra, gröten blir inte så kletig som med havregryn).
 • Smoothie, med banan och andra frukter i.
 • Hemgjord Granola eller Müsli och yoghurt.
 • Blandad frukt med lite yoghurt och fröer.
 • Rågbröd med leverpastej eller ost (och rågbröd är inte för att vara nyttig utan för att jag faktiskt älskar rågbröd, det är bara en jäkla röta att det dessutom är nyttigt).

Varje gång så tänker jag att NU, nu har jag hittat den perfekta frukosten. Den ska jag äta nu och i all framtid. Åter glatt på. Sedan plötsligt en dag så kommer dagen då den där frukosten bara är SÅ tråkig. Ibland nästan äcklig. Och kampen för något annat som ska gå och äta på morgonen börjar igen.

Just nu är det det här som gäller.

frukost-6

Frukt, grynblandning, torkade dadlar, cashewnötter och mjölk. Jag känner dock att jag börjar tröttna lite. Och har just nu inte en susning om vad jag ska ta till härnäst!

4 Kommentarer

 1. Åh det där är så svårt. Min perfekta frukost är urtråkig. En portion havregrynsgröt och två kokta ägg. Eller en avokado om det finns till hands. Då mår jag bra men önskar att jag kunde hitta något annat. Drömmer om att göra smooties.

  • Om tråkig eller ej så vet du i alla fall att den fungerar varje morgon. Jag hade en period då jag gjorde smoothies, inte så jobbigt faktiskt alls, men som sagt, tröttnade på dem också.

 2. Det där med att vara ensam på morgonen, det är stor igenkänningsfaktor för mej.
  Min frukost består av fil med banan och chiafrön, te och en macka med honung. Det tröttnar jag nog aldrig på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *