Så här på egen hand

Midsommarafton förflöt lugnt här. Vi hade fantastiskt, om än väldigt varmt, väder. Och vi hade sillunch och grillkväll. Mums filibabba.2016-06-24 23.53.23Idag har maken och hundarna åkt till makens föräldrar för att träffa släkten som är på besök. Själv ska jag snart ta mig ner i källaren för att jobba lite med luckorna till mitt lilla skåp. Och då vi har det väldigt varmt här idag, 27 grader just nu, så är vår kalla källare inte det sämsta stället att vara på.

Men först har jag ägnat mig åt delikatesser. På mitt sätt. Vi har ju satt potatis i tre spannar. Igår tänkte vi se om de kunde räcka till en liten sillunch. Maken tömde en av spannarna och visst där var lite potatis, men inte många. Istället kunde vi se att vi kanske vattnat lite lite och bestämde oss för att lämna de två kvarvarande spannarna och försöka se till att vattna dem lite bättre. Istället åt vi upp de potatisar jag handlat. Ärligt talat så var även de väldigt goda.

Men det innebar att våra egenodlade potatisar fanns kvar här idag. Det har jag just utnyttjat. Jag har borstat och kokat dem.2016-06-25 12.31.59

Och sedan harjag ätit dem på det godaste sätt jag vet. Med smör och salt. Finns inget godare sätt att äta riktigt färsk potatis.2016-06-25 12.33.00När min mamma och jag för många år sedan var en sommar i Finland hade min morbror planterat potatis där vid torpet och vi fick äta så mycket vi ville. Mamma och jag åt potatis, smör och salt varenda dag. Trots att min moster kom dit med annan mat emellanåt. När hon hade åkt slängde vi ut maten i skogen till rävarna. Och sedan åt vi nypotatis med smör och salt. Möjligen så fick mamma och jag inte i oss alla vitaminer vi behövde den sommaren. Men en sak är säker, skörbjugg fick vi all fall inte!

2 Kommentarer

  1. Tänk om din moster hade vetat det!

    • Med tanke på hur min mamma och hennes syster kunde bråka så skulle det inte förvåna mig om inte mamma berättade det för henne bara för att retas. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *