Väldoft

Och nu sprider sig doften av schersmin i trädgården. Åtminstone från en av våra buskar. Den som självsått sig vid vedskjulet. Även om jag älskar doften av syren, hägg och kaprifol så är nog doften av schersminen den doft jag gillar allra mest. Eller så är det bara för att det är den som doftar just nu.

schersmin

Visst är det fantastiskt hur mycket dofter kan påverka en. Jag är väldigt känslig för de olika dofterna om våren. Eftersom det oftast är jag som tar den sena kvällspromenaden med hundarna och dofterna ofta är som starkast då är det då jag brukar upptäcka att någonting har börjat blomma. Att gå och plötsligt känna häggdoften, börja se sig omkring och hitta den. Förutom schersminen så är flädern på gång här, ytterligare en härlig doft.

Men just nu, sådär vid vedskjulet, är det schersminen som doftar.

Schersmin

4 Kommentarer

  1. Ja, det där med dofter är underbart. Och jag är så förvånad att de påverkar mig så mycket med minnen och stämningar.
    ha en fin kväll!

  2. Det är ju så underbart med dessa dofter om våren, verkligen en dimension som saknas under vintern. Djurljud och dofter. Jag har apelsinblommor och schersmin på delad förstaplats. Jag tar en apelsinblomma i väskan på morgonen och lägger i ett glas vatten vid datorn. Doftar lagom hela dagen…

    • Kan förstå apelsinblomma och schersmin – jag tycker nämligen själv att de doftar lite lika 🙂 Det där var en bra idé. Kan man kanske göra med en schersminblomma också. För oss som inte har något orangeri 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *