Att måla med bläckpennor

Jag tycker ju om att teckna och måla även om jag de senaste åren inte gjort det så mycket. Nu har jag börjat så smått igen och då vill jag liksom göra ALLT. Testa alla möjliga metoder och måla alla möjliga motiv. Och jag har också upptäckt så många fantastiskt duktiga konstnärer på nätet. Som arbetar med metoder som jag aldrig ens funderat på. Ett media är bläckpennor. Människor som gör de mesta fantastiska bilder med bläckpennor. Något som jag aldrig skulle komma på. Skulle någon tro att denna bilden t.ex. var målad med bläckpennor? Inte jag i alla fall. Helt jäkla fantastisk.

Eller den här.

Bilderna är länkade till respektive konstnärs sida.

Nu har jag själv varit tvungen att testa. Har letat bläckpennor i olika färger. Den svåraste var den gula. Den har jag faktiskt köpt i London. Jag har gjort några olika teckningar med bläckpenna, men det är inte det lättaste. Men roligt är det. Att testa och försöka få fram det jag vill.

 

2016-05-09 18.19.30

Som synes har jag långt kvar till de båda konstnärerna ovan, men lite grand har jag börjat lära mig att använda pennorna och att blanda färgerna. Och i min lilla gärdsmyg här uppe så har jag även använt en gul penna från London.’

Hade ni trott detta om bläckpennor?

3 Kommentarer

  1. Är det alltså kulspetspennor med färgat bläck du använder?

    • Ja, det är det. Men eftersom det inte finns så många kulörer och då det inte går att blanda färgerna för att få en annan nyans får man jobba med en speciell teknik med att rita i lager ovanpå varandra.

  2. Coolt. Har aldrig hört talas om att måla med bläckpennor. Jättefint och kör på. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *