En söndag i solen

Ja, det var ju fint väder i Sverige också. Jättefint till och med. Och varmt. Lördagen gjorde jag väl i princip inget nyttigt, men idag har jag gjort lite nytta i trädgården. Jag har inte tagit i så jag kräktes eller så, men lite fick jag gjort. Inklusive besök på Plantagen – Blomsterlandet – Granngården. För lite plantor framförallt. Egentligen var jag ute efter en Jätteverbena eftersom jag läste ett sånt bra tips på Naturliga ting. Men här hos oss hade de minsann inga jätteverbenor. Förmodligen kommer de tidigare till Skåne, där hon bor. Jag får fortsätta att hålla koll. Men lite annat hittade jag. Som en ny pepparmynta eftersom min gamla dött, och en citronmeliss, eftersom även där hade min gamla dött. Och så persiljeplantor som jag nu planterat i en kruka. Där får de ta sig innan jag ställer ut dem.

Men jag har planterat en massa sättlök.

Sättlök

Betydligt fler än de som ligger här. Men jag glömde ta en bild från början. Jag har läst om ett sätt att plantera lök på. Att sätta massor, massor och så gallra efter hand som de växer genom att använda dem. På det sättet ska det få plats 400 sättlökar i en pallkrage. Nu har jag inte satt 400 lökar, men ganska många i alla fall.

Har även planterat min mynta och citronmelissen. Och plockat årets första sparrisar.

2016-05-08 19.50.20

Inte illa pinkat för en trött kärring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *