Att teckna och måla lite

Jag skrev tidigare om att jag startat upp ett projekt med en Moleskine anteckningsbok. En teckning om dagen. Och jag älskar det här projektet! Det kräver så där lagom mycket på något sätt. Jag har fått för mig att jag vill komma igång med att rita och måla igen, men inspirationen har helt klart trutit. Då är det här projektet helt suveränt. Att tvinga sig själv att göra något. Ibland blir det ett enkelt mönster, bara för att det ska bli något. Men jag märker att det liksom kryper fram betydligt mer i huvudet på mig. Lite skaparlust och inspiration. Roligt är också att testa olika tekniker. Och att känna att en del av det som jag vet finns i fingrarna börjar krypa fram igen.

Jag har t.ex. upptäckt den vanliga bläckpennan som en ny teknik. Den har tidigare bara använts för att rita bilder vid möten. 🙂
teckning-7teckning-6

teckning-10Hittat vattenfast bläck som det sedan är helt OK att måla med vattenfärg på.

teckning-8

Att ha barnasinnet kvar

teckning-12

Mönster och ploppar

teckning-11

Den vanliga hederliga blyertspennan är ju aldrig fel.

teckning-13

Kungsfågel

teckning-5

Pilfink

teckning-4

Blåmes

teckning-3

Iggy Pop när han fyllde år den 26 mars! Hipp hipp hurra!!

Eller varför inte bara bläck.

teckning-9

Koltrasten sjunger

teckning-15
Och så en annan nyfunnen teknik. Blyertspennor (grafit) som går att använda som vattenfärg! Dem gillar jag mycket!

teckning-2

Hortensia

2 Kommentarer

  1. Men GUUUUUD vad du är duktig!!! *imponerad*

    Så roligt att prova lite olika tekniker och pennor, och du gör det så bra! Mina egna teckningstalanger har hoppat över en generation: farsan var duktig att teckna, och min dotter också. Däremot inte jag.

  2. Tack. Vad snäll du är! Det här är ett SÅ roligt projekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *