Lite blommor och sånt

Här har vi inte firat speciellt mycket påsk. Eller ska jag vara ärlig så har vi inte firat påsk överhuvudtaget. Vi har konstaterat att vi inte är några direkta påskfirare någon av oss. Egentligen skulle vi varit och hälsat på min syster i påsk, men det får vänta tills senare i vår eftersom min dumma blindtarm fortfarande gör sig påmind. Eller ska jag säga bristen på den. På påskafton fick vi för oss att vi skulle storhandla. Ungefär vid lunchtid. Tänkte av någon anledning att de flesta människor är väl hemma och firar påsk då. Det var de inte! De var ute och körde bil. Dels var det många som skulle till affärerna, dels var det många som skulle till en mässa som hölls här i påsk. Vi hade tänkt oss att åka till stora varuhuset, men vi höll oss till ICA Maxi istället. Dit gick det i alla fall att komma fram.

Vi tog oss dock en liten sväng till Plantagen också. Dels ville jag ha någon blomma för att fylla på när jag nu slutligen ska kasta julens amaryllis. Dels tänkte vi oss att köpa några sättpotatisar för att plantera i ett par spannar vi har. Lite egen potatis kan väl vara lite mysigt.

På Plantagen hade de mönjeliljor. Min mamma brukade ha en mönjelilja. Och jag tänkte att en mönjelilja ska  väl trivas i ett gammalt hus. Plantan är väl lite ynklig, men skulle den trivas vet jag att den får en massa småplantor vid sidan av. Nu kommer våran att stå i ett norrfönster så vi får väl se hur det går, men ofta är det ju så med de där gammeldags blommorna att de står ut med det mesta, utom elementvärme.

mönjelilja

En liten tulpanbukett fick också följa med hem. Fast den åkte faktiskt med från ICA.

tulpanbukett

Och nu, dags att börja jobba efter en ledig vecka. Och även om orken inte ännu är på topp så börjar jag känna mig mycket, mycket bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *