Hålet i väggen

Planlösningen i vårt hus har en gång i tiden varit lite annorlunda än idag. Till exempel har det varit trappuppgång och skafferi där vi idag har badrum. Lika så har någon gång i tiden en dörr satts igen. På båda våningarna. Vårt hus har nämligen haft två exakt likadana planlösningar uppe och nere eftersom det en gång i tiden varit två lägenheter. På andra våningen har de helt enkelt stängt dörren och låtit den vara på ena sidan och byggt en bokhylla i öppningen på andra sidan.

På första våningen gjorde de om dörröppningen till det som vi kallat ”hålet i väggen”, en liten glugg till vardagsrummet.

Hal_i_vaggen-1

När vi gjorde i ordning vardagsrummet så satte vi igen det där hålet. Eller rättare sagt vi satte skivor för i vardagsrummet och fick på så vis en hel vägg. I köket är det fortfarande ett hål. Fast numera ett täckt hål.

Hal_i_vaggen-7

Jag har länge haft planer för det där hålet. Räknat ut i princip exakt hur det ska se ut. Här finns min ritning. Det randiga är skjutdörrar.

Hal_i_vaggen-6

För att kunna göra den här så behövde jag alltså glaslådor eller vad de kallas. Sådana som de förr hade ris och annat i. Problemet jag hade var att nästan alla sådana lådor hade ett djup på 18 cm och hålet i väggen är knappt 15 cm djupt. Så jag vaktade Tradera ganska länge, tills jag för också ganska längesedan faktiskt kom över precis vad jag behövde. Glasbehållare som är endast lite drygt 12 cm djupa! Och jag såg till att vinna den auktionen! Och fick så småningom hem det här.

Hal_i_vaggen-5

Sedan ska jag vara ärlig och säga att efter inköpet har de här lådorna legat länge i sin låda. Tills nu. För nu har jag börjat ta tag i det här skåpet. Och jag har byggt mellanhyllan nu!

Hal_i_vaggen-4

Känner mig faktiskt mycket stolt. Det var en hel del pill, men jag fick ihop det!

Hal_i_vaggen-2

Och så här ser den ut i sin helhet, hyllan som ska vara på mitten av mitt skåp.

Hal_i_vaggen-3

Den ska så småningom målas med 2% grön umbra, precis som luckor och hyllor. Jag har tänkt att det ska ha samma färg som väggen och liksom smälta in i sin omgivning. Och det värsta är ju faktiskt gjort nu! Just nu funderar jag på hur det hela ska monteras och hur jag ska fästa de lister som ska hålla skjutdörrarna. Tror att jag ska ha någon slags lim, men jag får gå och prata med dem i affären om det tror jag. Nu ska det i alla fall bli ett skåp av det hela för nu är faktiskt det värsta gjort.

Och jag är, som jag redan sagt, väldigt stolt över att ha byggt den här.

Den kommer att se ännu bättre ut med spackel och färg!

Tjohoo!

3 Kommentarer

  1. Men så fin! Jag har en dröm om att bygga en egen hylla med just de där behållarna i mitt kök jag med så nu blev jag glad! Det är ju perfekt med någon att fråga när den dagen kommer! Tror din fönsterhålförvaringsgrej kommer bli kanonbra!

  2. Tack! Jag har ju inte blivit någon expert, men jag hjälper gärna till med mina erfarenheter 🙂
    Fönsterhålförvaringsgrej – Bra namn!

  3. Pingback: Det går sakta med mitt hål | Asta på vift…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *