Slut på semester

Jag skulle behöva någon karikatyrbild, eller någon rolig seriestrip. För att visa hur det är att jobba sin första dag efter semestern. Helt slut var jag och ändå gjorde jag knappt någonting igår. Det är så härligt med semester, bra eller dåligt väder kvittar, och det är så hårt att komma tillbaka till jobbet. Jag tror att jag egentligen inte är gjord för att jobba. I vart fall inte på ett sånt där vanligt jobb. Jag tror att jag egentligen skulle varit någon slags konstnär eller konsthantverkare. Att jag skulle jobbat med att skapa något, på mina egna tider. Något sådant tror jag hade passat mig. Om jag bara hade kommit på vad jag skulle göra då. Det är liksom det som är problemet. Att komma på vad det är jag EGENTLIGEN ville göra. Ja, ja, nu har jag det jobb jag har och jag får väl försöka fortsätta med det ett tag till.

Igår  var jag hos optikern på lunchen. Beställde mig ett par nya glasögon. På sistone har jag börjat ta av mig glasögonen hela tiden när jag ska göra något. Jag har trott att det var det där åldersseendet som blivit sämre, men det visade sig att min närsynthet som hade blivit bättre. Jag fick alltså beställa glasögon med lägre styrka än tidigare. Det var något nytt. Jag har i och för sig hört att det kan bli så när man blir äldre, men har inte råkat ut för det själv förrän nu. Det hade kunnat varit ännu mer bara, så hade jag sluppit att ha några glasögon alls.

Den här gången gick jag till en ny optiker. Jag är inte lojal på så vis, jag byter optiker lite då och då och det har lönat sig tycker jag. Progressiva glasögon är förbaskat dyra, så jag testar liksom runt. Den här gången var jag hos Specsavers och shoppade mig glasögon. Där visade det sig att för nästan ingenting alls extra så fick jag solglasögon i samma styrka som de glasögon jag köpte. Även progressiva glasögon då alltså. Så det har jag slagit till på! Det känns som att det kan vara väldigt användbart. Så nu längtar jag efter mina nya glasögon. Två veckor skulle det ta. Så får jag se om jag kanske slutar att ta av mig brillorna hela tiden då.

Om jag överlever till dess vill säga. Vi får väl se hur det går att fortsätta jobba efter semestern.

Suck!

PS.

Bågarna ser ut något sånt här. Är inte säker på att det är just den här, men i vart fall är det något liknande.

glasogon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *