Det där med namn

Älggräs. Inte låter det speciellt fint. Kanske ser det inte så fint ut heller när du åker förbi det snabbt med bilen. Det ser ganska snårigt ut. Och ganska ogräslikt på något sätt. Med lite vita vippor som kan se nästan skräpiga ut.

alggras

Men om du stannar till, antingen med bilen, eller om du går och verkligen tittar på det där snåret så ser du faktiskt en riktigt vacker blomma. Som dessutom doftar gott. Faktum är att blomman är väldigt likt fläderblomman när du tittar på riktigt nära håll. Den doftar faktiskt lite som fläder också. Nästan.alggras1

Och det är inte den enda likheten med fläder som den här blomman har. Den går att göra saft på den också. På precis samma recept som fläderblomman. Byt bara ut fläderblomsklasar mot älggräsklasar och gör i övrigt precis som du brukar. Eftersom där är en massa citroner så blir smaken lite åt samma håll, men den har trots allt en egen smak älgräsblomman också så det blir en annan smak i slutänden.

Så tänk på det nästa gång du åker förbi det där älgräset. Även om den inte har så vackert namn så är den riktigt tjusig. Och du kan dessutom använda den i hushållet!

Det ni.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *