En produktiv helg i trädgården

I helgen ägnade jag ett ganska stort antal timmar i trädgården. Alla plantor (utom tomaterna) som jag förgrott i källaren åkte ner i jorden, samtidigt som jag återigen plockade bort en massa kirskål. Denna jäkla kirskål. Jag har tagit lite förebilder på mina rabatter, men de kommer ni bara att få se om det blir fint i dem senare. Jag är ju sen med allting i år. Maj månad väckte inget trädgårdsarbetsbehov i mig alls. Mina pelargoner fick komma ut.

pelargoner

Och de är precis så här ynkliga som de ser ut på bilden. Jag är väldigt dåligt på det där med att avhärda dem så vi får se hur det går. Det första som händer dem efter att de kom ut var nämligen ordentlig blåst. Men, som jag brukar säga, det finns de som lever av att sälja blommor och de ska också leva. Faktum är att trots att jag gillar både pelargoner och fuchsia så är jag dåligt på det där med att ta hand om dem. Ja, jag planterar om dem en gång om året. Däremellan så är det inte mycket med omhändertagandet. Resten är mest tur. Dvs om de blir fina.

Tvättmaskinen gick varm i helgen. Vi hade samlat på oss mycket tvätt. Och en sak som är bra med blåst det är att i vart fall så torkar tvätten fort!

tvatt

Det är allt något särskilt med att torka tvätten utomhus. Förutom att det är mysigt har det i det här hushållet en rent praktisk fördel. Tvätten tas ner och viks direkt när den är torr. Till skillnad från tvätten som torkar inomhus. Som kan få hänga där i evighet innan den tas om hand.

Och så plockade jag mina första rädisor! Vilken kick! Här ska det odlas mera rädisor helt klart, får nog  köpa en påse frön till. Jag har sått i två omgångar, men det får bli flera. En enorm känsla det här med att plocka av egenodlat. Försöker göra sallader till jobbet och då blir det ännu mera intressant med det egenodlade.radisa

När man tar så här färska och fina rädisor så går det att använda blasten också. Gott i salladen.

Och nu börjar nedräkningen. Tre veckor kvar till semester.

Jag längtar…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *