En helg på vift

Jag älskar min make och jag älskar mina hundar. Jag kanske inte älskar vårt hus, men jag tycker mycket om det i alla fall. Trots allt det där så kommer ibland tillfällen där jag bara måste få vara lite för mig själv. Det är helt enkelt ett behov jag har. Jag klarar inte av att alltid, alltid vara tillsammans med andra människor. Ibland har jag ett behov av att bara vara tillsammans med mig själv. Så har jag varit denna helgen. Det visade sig att jag hade ett jobbmöte i Stockholm i fredags och att jag ska ha ett imorgon också. Och så visade det sig att en av mina kompisar i Stockholm skulle vara bortrest över helgen och lånade ut min lägenhet till mig. Så här är jag. Jag har lite dåligt samvete fortfarande p.g.a. Gandalf och jag är väldigt orolig för hur det ska gå för honom och hans  sår imorgon när han ska till veterinären. Jag kan inte göra något åt det, vare sig här eller hemma, men så är det. Man är orolig för de man har i sitt liv.

Jag har umgåtts med mig själv i helgen och kanske har jag ätit alldeles för mycket. Men jag har gått mycket också. Vädret skulle bli så fint och soligt hela helgen. Så blev det inte. Det har varit grått, blåsigt och kommit lite regn då och då, men ärligt talat har det inte gjort det minsta. Jag har inte varit här för shopping. Utom för den jacka jag hade bestämt jag skulle prova här. En Fjällrävenjacka som jag gillade och också köpte.

jackaProvade den tre gånger innan jag köpte den. För en gångs skull hade jag nytta av min shopping med en gång. Jag hade packat för en somrig och varm helg och den jacka jag hade med mig var definitivt inte gjord för det väder som det sedan blev. Min nya jacka fungerade istället helt fantastiskt bra.

Det var således vad jag gjorde i fredags. Shoppade mig en jacka, käkade sallad och gick bara runt och njöt. För i fredags var det verkligen sommar här i Stockholm.

I lördags så tog jag färjan till Djurgården och gick Djurgården runt. Jag var på Waldemars Udde, jag beundrade vackra hus och jag käkade en lunch på Rosendals trädgårdscafé.

djurg

djurg2

djurg3

djurg5

djurg6

Det var inte superväder, men jag var ganska nöjd med det för det var inte så himla mycket folk på Djurgården. Något som jag tror verkligen berodde på vädret. Det var dock tillräckligt varmt för att kunna sitta ute och äta min lunch. Med jackan på. Min nya.

När jag gått runt Djurgården så tog jag mig in till City för jag tänkte mig att gå till Hemköp och köpa någon god skinka. Och där i City hittade jag människorna. Det var någon form av matfestival eller vad det nu kan kallas och det var så mycket folk att jag blev fullkomligt vansinnig. Jag fixade det jag skulle fixa så snabbt som möjligt och tog mig sedan tillbaka till lägenheten. Det var en riktigt härlig dag.

Idag tog jag tunnelbanan till T-centralen och sedan har jag gått Kungsholmen runt. Även där har jag tittat på en del fina hus.

kungs1

Jag stannade till på ett ställe på vägen och käkade musslor och tog en öl. Jag brukar inte hålla på att fotografera mat, men det här så gott ut så jag var tvungen att mms:a maken för att retas lite.

musslor

När jag gick från restaurangen kände jag tydligt att jag hade skoskav. Då använde jag min telefon och kunde snabbt hitta ett öppet apotek för att köpa Compeed. Tänk vad mycket enklare många saker är när du har en smartphone i fickan.

Den där turen runt Kungsholmen var fin. Det var mycket nära vattnet och i princip hela turen gick på mindre gångvägar. Och på klippor! Jättefint. Kände mig dock lite taskig mot hundarna, för de hade verkligen älskat att springa på där klipporna.

kungs2

kungs3

kungs4

kungs6

Som synes på bilderna var det inte superväder idag heller, men ändå bra promenadväder. Jag läste någonstans att det är drygt nio kilometer runt Kungsholmen och jag måste erkänna att det kändes ganska bra när jag fick syn på Stadshuset och visste att det inte var så jättelångt kvar.

kungs7

Det var en härlig tur och jag har sedan kunnat sitta, utan dåligt samvete, och titta på Project Runway Australia på datorn.

Och snart är min egna helg slut. Och nu längtar jag hem. För det är det den där egna tiden alltid slutar med. Att jag längtar hem. Och denna gången vill jag också träffa Gandalf och hjälpa honom och jag hoppas SÅ att det går bra hos veterinären och de inte behöver göra något mera.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *