Golvlampan-har jag hittat den?

Jag befinner mig för närvarande på resande fot. Har liksom lite lyxresa för mig själv. Jag ville stannat hemma för Gandalfs skull, men maken undrade vad jag skulle kunna göra som inte han kunde göra själv. Och där fick jag nog allt ge honom rätt. Även om det svider lite grand.

När jag nu ändå är iväg så var jag och travade runt lite överallt idag. Bland annat i affärer. Jag gick förbi en lampaffär och fick för mig att kika in. Och det är jag glad för. Vi har pratat om att ha en golvlampa i matrummet i ett hörn som känns lite mörkt. Men det är ju som så att det ska liksom vara rätt lampa. Det tog mig lång tid att hitta fönsterlamporna till rummet och nu kanske jag faktiskt har hittat golvlampan också.

lampa1

Den här hittade jag idag och jag blev riktigt förtjust i den. Tänk vilken fördel det är ändå nu när man går runt med sin smartphone i fickan. Det går lätt att fotografera det man gillar och även att fotografera den lilla lappen som hänger på lampan så att lampan går att hitta. Naturligtvis gick det att skriva ner på en lapp förut, men det går tusan så mycket lättare så här.

Jag tyckte att den här lampan var jättefin. Och att den skulle passa med vår gula tapet. Nu vet jag dessutom vad märket heter så det är bara att leta. Att köpa den och ta den med sig på tåget hem är INTE ett alternativ.

Det fanns en annan lampa som jag också gillade, men inte riktigt lika mycket. Tror jag i alla fall. Men visst är den här också fin!

lampa2

Mycket retro båda två. Jag är inte en sådan som hittar fynd på loppisar. Kan ju möjligen bero på att jag inte går på jättemånga även om jag gillar det. Det är helt enkelt som så att jag är för lat för att leta upp var de finns. Därför letar jag i vanliga affärer istället.

Det är lustigt också det där med ens smak. Eller jag ska inte beskylla någon annan, utan min smak. Det är den som är lustig. Innan vi flyttade till huset bodde vi i en lägenhet. Huset var visserligen gammalt, men lägenheterna var modernt inredda. Då var min smak helt annorlunda, det var inredning av ett mer modernt snitt som gällde. De passade helt enkelt lägenheten. Nu när vi bor i ett hus som vi inreder lite mer tidstroget (även om det inte på något sätt är 100% det heller) så tittar jag efter helt andra saker. Som de här lamporna. Och jag lägger knappt märke till de där moderna som jag skulle ha köpt tidigare. Lite lustigt är det i alla fall.

Eller så är det helt naturligt.

Den där lampan – den översta – ska jag i alla fall fundera på.

Det KAN ju vara så att det ska stå ett bord där istället. Med en bordslampa på. Som jag i så fall måste hitta. Den perfekta. Eller i alla fall nästan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *