Att få en glad överraskning

Jag har en blå änglatrumpet som jag fick av min syster för ganska många år sedan. När det blir höst brukar jag ställa ner den i källaren och bara låta den stå där. Sedan när det blir vår brukar jag vara på gång att slänga den varje år eftersom jag tror att det är en gammal fuchsia som stendog i höstas. Och så varje år kommer jag på att aj tusan, det är min änglatrumpet. Så även i år. Efter att jag kom på att det är den där änglatrumpeten så har jag planterat om den och börjat vattna. Den står där tillsammans med mina fuchsior. Fuchsiorna har börjat bli gröna och har börjat växa. Med änglatrumpeten har ingenting hänt. Den ser ut så här.

anglatrump1

Den ser helt enkelt fortfarande stendöd ut. Jag hade helt enkelt börjat misströsta. Jag tänkte dock att jag skulle kanske ta och skrapa lite stammen och se om det verkar finnas något liv i den. När jag tänkte göra det så vände jag lite på krukan. Och se vad jag då skådade!

anglatrump2

Små, små skott. Det finns helt enkelt liv i den fortfarande! Vilken lycka! Det är ju det där med blommor. Vissa är det OK att de kolar vippen. Det finns liksom nya på Plantagen. Men andra vill man av olika orsaker ha kvar. Som den här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *