Svamptider

Ja, det kanske är att ta i, men faktum är att när jag var i skogen i helgen så hittade jag faktiskt svamp. Ätbara sådana. Flera stycken.

Stenmurkla

Jag hittade stenmurkla. Det har jag aldrig gjort någon gång förut. Men jag lät bli att plocka. Jag är i och för sig inte så rädd att äta den, och jag älskar murkelsås, men den behöver förvällas två-tre gånger för att giftet ska kokas ur och då jag aldrig tillagat den själv så fick de stå där. Men en liter hade jag nog kunnat fått ihop om jag velat. Oavsett så var det väldigt kul att hitta murklor. För första gången!

Kunde också konstatera att det kommer att bli blåbär i år också. Inte för att jag brukar plocka så många, men brukar i alla fall mumsa när jag går i skogen.

blabarsris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *