En helg går så fort

Nu är den här helgen också slut. Det går alldeles för fort. Men jag tycker å andra sidan att vi hunnit riktigt mycket trots det. Och ändå så hade jag huvudvärk största delen av dagen igår. Hallonlandet har blivit rensat. Alla gamla buskar från förra året har brutits av och kastats, nästan all kirskål har plockats bort ur landet och hönsgödsel har spridits där. Alltid när jag gjort det så tycker jag att det blir liksom inget kvar. Kolla som det ser ut!

hallonland

Varje år när jag ser det där landet så tror jag att jag gjort något galet och rivit bort alldeles för mycket. Eller att massor av buskar har dött och att det inte kommer att bli några hallon knappt alls det här året.

Men hallon är ganska fantastiska på det viset. Det kommer upp en massa nytt och när sommaren är som bäst så kommer hallonen. Så har det i vart fall varit varje år hitintills. Jag hoppas verkligen att det blir likadant i år. Så att jag inte suttit här och ljugit.

Förutom det så har jag också planterat om mina mina frösådder. Det har gått lite för lång tid, och några hade växt så mycket att jag kunde inte dela dem. Men de flesta kunde jag fixa. Så nu får de stå där och växa till sig i min planteringspyramid.

plantbord

Den där pyramiden är inte så vacker kanske, men den är väldans bra. Det får plats många plantor på den. Den har plastbrickor med mattor som sprider fukten och så finns där lampor. Jag sätter sedan en timer och då sköter den sig nästan själv sen. Jag behöver bara gå ner och fylla på vatten då och då.

Nu är det bara att hoppas att plantorna har tålt min omilda behandling. Åtminstone tillräckligt många av dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *