Bättre sent än aldrig

är ett ordspråk som jag egentligen inte gillar. Det känns liksom som att rättfärdiga att göra något för sent och det vill jag inte. Men sedan måste jag erkänna att ibland stämmer det också. Som just nu. När vi fått monterat in en ny varmvattenberedare. Jippi! säger jag. OK inte så snygg att visa upp, men SÅ efterlängtad. Vi har haft en varmvattenberedare på 100 liter tills nu. Vintertid har detta mer än en gång inneburit att när jag ska duscha på morgonen så har varmvattnet varit slut. Maken tycker om att stå en stund i duschen och vintertid är det vatten som fyller på varmvattenberedaren väldigt, väldigt kallt. Supergott att dricka (tycker i alla fall jag som inte tycker vatten är för kallt för att dricka förrän det är så kallt att det är i fast form och inte går att dricka längre), men leder till att det blir lite jobbigt för varmvattenberedaren. Och det har inte varit så kul. Det där att duscha kallt alltså. Speciellt inte vintertid. Så vintertid har jag ofta duschat på kvällen för att vara säker på att ha varmvatten hela tiden.

Och så köpte jag ju mig mitt badkar. Som jag ännu inte kunnat fylla med vatten. Och när jag fyllt badkaret så mycket som varmvattnet räckt till har jag fått vänta uppemot en timme innan det finns varmvatten nog att tvätta håret. Såvida jag inte passar på att tvätta håret under tiden som badkaret fylls. För att vara säker på att det finns varmvatten så att det räcker till håret.

varmvattenberedare

Nu ska förhoppningsvis detta problem vara över, för nu står denna mackapär i vår källare istället. Med 300 liter vatten i. Nu ska det väl gå att diska och bada samtidigt utan någon speciell planering hoppas jag. Vi vet inte förrän imorgon för det tar ganska lång tid att värma upp vattnet första gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *