Lite förnyelse

Ni vet de där tillfälliga lösningarna? De där som bara ska finnas där ett litet tag. Och eftersom de bara ska finnas där ett litet tag så är det inte så noga hur de ser ut. Och sedan behåller du dem i flera år. Och retar dig lite grand på dem varje gång du funderar på dem. Men de sitter ändå kvar.

Så var det med de där lamporna i köket. Vi behövde ha lampor som gick att rikta åt olika håll för att få den belysning vi behöver i vårt kök. Vi hittade ingen snygg lösning just då så vi tog billigast möjliga på IKEA och satte upp. Den skulle ju ändå bytas ut. Snart. Så lamporna nedan har alltså suttit där i köket nu ett tag. Sedan 2009. Hrm – det är väl inte så länge sedan?

koketfore

Jag ska ärligen säga att jag emellanåt har letat efter andra lösningar, men inte riktigt hittat någon bra. Hittade en som var väldigt snygg, men kostade åttatusen vilket kanske var liiite dyrt. Och sedan har liksom tiden gått. Nu häromdagen satt jag och kikade runt igen, som jag gör emellanåt. Kikade även på IKEA’s sida eftersom de ofta hänger på trender och det kan gå att hitta saker där till lagom pris. Och ja, den här gången hittade jag faktiskt något som jag tyckte verkade riktigt intressant.

Vitemölla

Vitemölla. Med spottar i en sk. industridesign. Den kände jag att den kan nog faktiskt bli bra i köket så jag åkte och kollade in den. Tillsammans med resten av stan och folk från alla orter runt omkring stan. Det slutade i alla fall med att jag köpte två stycken för jag konstaterade att jag gillade den. Och nu har maken varit duktig och fått upp dem också. Måste erkänna att jag tycker det är en klar förbättring! Även om det var lite krångligt att få upp den eftersom den är uppbyggd efter att sladden ska komma rakt uppifrån och vi var tvungna att få in sladden från sidan. Men med lite klurighet kan det mesta lösas.

kokslampor

Om det är den rätta lampan? Det är jag nog inte så säker på. Men de är i alla fall snyggare än de som satt där tidigare och stilen är inte riktigt lika modern som de som satt där tidigare.

Så nu får vi väl se hur länge den här varianten sitter där.

 

2 Kommentarer

  1. Snyggt, klar förbättring. Jag faller alltid för industri-stilen men försöker hålla mig borta från allt som försöker se gammalt ut, och så är det så mkt svart-vitt… men det är ett bra alternativ till supermodernt. Tänker att om man inte vill ha industriellt så kanske man kan spraya dom? Matcha handtagen med mässingsfärg? Men då måste du ju byta sladden också =)

    • Jag gillar också industristilen. Den är liksom tidlös. Den där andra jag hittade som kostade 8000 drygt var faktiskt i koppar. OK inte mässing, men i alla fall. Och väldigt modern, men på ett sätt som jag tror passat in, men som sagt alldeles för dyr. Tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *