Äntligen!

I år har jag återigen köpt mig lite fröer – något som jag hoppade förra året. Men det är ju en sak att köpa och en annan att så dem. För någr helger sedan var jag och införskaffade mig såjord, något som väl i alla fall får anses som ett första steg. Längre än så har jag dock inte kommit. Förrän nu! Igår sådde jag de fröer som jag ville få sådda. Lite sent kanske, men å andra sidan är det ganska länge tills jag kan plantera ut dem.

Frosadder

Nu står de ialla fall där. I smutten. Finns för en gångs skulle lite plats till dem. De har inte fått något extra lysrör det här året. Får se hur det går utan. Jag testar dessutom något som jag sett på flera ställen, att plantera i gamla vindruvslådor. Varje vindruvslåda blir som ett eget litet växthus. Och så mitt lilla växthus jag köpte på IKEA. En litet impulsköp. Kanske inte det smartaste, tror det var min allmänna längtan efter ett växthus som slog till där. Å andra sidan, det kanske hjälper mig att få fart på basilikafröerna, det återstår väl att se.

Det mesta som såtts här är olika blommor. Vi har inte så mycket rabatter, men jag vill ändå försöka trycka in så många blommor det bara går! Jag älskar blommor! Jag gillar de där engelska rabatterna med ett ordnat överflöd av blommor. Så vill jag att mina ska vara. Att vara så himla ordnat är kanske inte helt nödvändigt, men ett överflöd av blommor skulle inte vara fel. Alls! Utöver blommor så har det kommit ner basilikafröer och tomatfröer.

Har i år igen satt fröer till jätteverbena. Lyckas med dem vissa år och inte andra så vi får väl se hur det går i år.

Trädgårdssäsongen är alltså igång!!!

2 Kommentarer

  1. Oj, fröer – redan? Jag ser grönt gräs genom fönstret hos dig – och snö genom fönstret hos mig… Även om vi haft varmt (plusgrader) några dagar så är det mesta av snön kvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *