Asta i badet

Jag älskar att bada i badkar. Verkligen älskar att bada i badkar! Innan vi köpte huset bodde vi i en lägenhet välidgt nära jobbet. Vi pratar två minuters promenad. Om jag gick sakta. I den lägenheten hade vi badkar. Och jag badade i princip varenda dag. Mellan halvåtta och åtta innan jag gick till jobbet låg jag i badet. Och det var en bra början på morgonen.

Dessutom badade jag om jag kände mig lite deppig, eller om jag hade ont i kroppen efter träning, eller hade ont i kroppen i alla fall. Eller för att jag helt enkelt ville. Jag brukade tända ljusstakar och jag brukade läsa en bok, eller lyssna på musik. Och jag bestämde att vi skulle då absolut inte köpa något hus utan badkar. Och vad köpte vi, inte bara ett hus utan badkar utan ett hus där det överhuvudtaget inte får plats ett badkar. Och sedan dess har jag längtat. Och varje gång jag i jobbet lyckats få ett hotellrum med badkar har jag bullat upp med ljus och hörlurar och tagit mig långa bad. Gärna ett både på kvällen och morgonen om jag hunnit. Jag gillar helt enkelt att bada!

Sedan vi flyttat in i huset har jag alltså längtat. Efter ett badkar. Och om och om igen konstaterat att det finns inte plats till ett badkar i vårt hus. Inte utan att bygga om.

Tills jag hittade ett badkar som är bara 105 cm långt. Som kan gå in i min dusch som är 125 cm lång. Det badkaret bestämde jag mig för att det ska jag köpa.

Då dyker nästa problem upp. Vår varmvattenberedare. Som är så liten att den räcker ungefär till två duschar. Definitivt inte till ett badkar. Därför bestämde vi att när vi köper en ny varmvattenberedare så köper jag ett badkar.

För ett par veckor sedan så råkade jag surfa in på badkarsidan. Och konstaterade att de hade  rea! Och att de hade helt nya priser på leverans. Vilket totalt sett innebar att om jag köpte ett badkar nu så blev det 3500 kr billigare än ordinariepris. Lika bra att slå till!
Och idag kom badkaret in i min dusch och jag har dessutom premiärbadat. Varmvattnet kommer inte att räcka till ett fullt badkar när man vill ha vattnet riktigt varmt, som på vintern, men till dess kanske vi har en ny varmvattenberedare. Om inte så får jag väl bada lite ljummet. Idag var det i alla fall ljuvligt! Det blev ett glas whisky och det blev lite talbok. Konstaterade att jag vill ha en badkarskudde bakom nacken. Så en sådan ska jag leta upp. Men jag har ett badkar! Jag kan bada!!

badkar1

Och 105 cm lär låta ganska kort, men det är djupt och brett och man får en riktigt bra badupplevelse.

Det här kommer att bli toppen.

Säger Asta i badet!

badkar3

2 Kommentarer

  1. Råkade surfa in på din blogg när jag googlade på små badkar. Var har ni köpt det här badkaret? Snyggt är det!!

    • Det är köpt på Sveabad.se. Det heter Hässleholm och är fortfarande på rea. Och går alldeles utmärkt att bada i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *