Vi gillar svamp här hos oss. Och vi gillar att grilla. Så att ha ett recept där du grillar svamp som sedan används som tillbehör till annat grillat är ju helt perfekt. Det här receptet är jättteenkelt, och resultatet blir dessutom jättegott!
Ingredienser
20-25 champinjoner
färsk persilja
färsk salvia
0,5 dl god olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Gör så här
Hacka persiljan och salvian fint och lägg det i en skål.
Häll ner olivoljan.
Riv vitlöksklyftorna på ett rivjärn ner i skålen.
Rör ihop allt väl, sätt i salt och peppar och låt blandningen stå.
Borsta ren svampen och fäst den på ett par grillspett.
Grilla svampen en stund. De ska ha krympt en del och börja dofta svamp. Ha skålen vid sidan av grillen och lägg ner den fortfarande varma svampen i marinaden och rör om. Låt stå tills det är dags att servera. Precis innan servering rör om igen så att alla champinjonerna har marinad och örter på sig.
Tänk på att svamparna krymper ordentligt så du kommer att ha mycket mindre svamp efter grillning än innan.
Lämna ett svar