Igår hade vi gäster och då passade jag på att baka de här salta kexen och de gick hem. Jag hittade de här små godsakerna för länge sedan på bloggen i mitt franska kök och har gjort dem flera gånger. Jag har även modifierat receptet lite grand från ursprungsreceptet och lagt till mera parmesanost och bytt ut vanligt salt mot flingsalt. Måste nog säga att det gör dem ÄNNU godare.
De är lätta att göra och blir i princip alltid uppskattade,
Ingredienser
60 g (1 dl) vetemjöl
1 dl havregryn
60 g riven parmesanost
2 msk pinjenötter
ca 1 msk flingsalt
1 ägg
2 msk god olivolja
1 msk mjölk
Gör så här
Blanda vetemjöl, havregryn, parmesanost, pinjenötter och salt i en bunke. Försök att inte slå sönder flingsaltet alltför mycket när du blandar.
Häll sedan över ägg, olivolja och mjölk och blanda ordentligt.
Det blir en lite ”seg” deg – men det blir bra sen, jag lovar.
Klicka upp i små högar på bakplåt. Tryck till dem med en sked så att de får den form du vill ha. De ändrar inte form mycket när de bakas.
Grädda i 180 grader i ca 20 minuter.
Låt dem svalna innan de äts. De går bra att baka ett par dagar i förväg.
eva säger
Hur många blir det av en sats?
Asta säger
Mellan 15 och 20 skulle jag säga.