Att lära sig något nytt

Idag har jag ägnat några timmar i källaren. I källaren, i verkstan, där trivs jag att vara. Det är kallt där vintertid, jag får köra igång terassvärmaren och efter en stund är det relativt OK därnere. Där går jag runt i min egen lilla värld. Jag har mina hörlurar på mig vare sig det behövs eller inte, men jag använder dem för att lyssna på radion. Och i och med det så blir jag dessutom ännu mera innesluten i mig själv och det jag gör. Idag har jag fortsatt att arbeta med vindsfönstret. Det har fått sig ett lager färg till. Ett lager till utöver det så får det anses färdigmålat.

Nästa uppgift blev att lära sig något nytt. Jag har alltså skurit glas! För första gången i mitt liv. Och det ska ärligen erkännas att det blev en del spill innan jag var klar. Det glas jag hade räckte inte, jag fick gå till lilla huset och hämta ett gammalt fönster i källaren där. Det fönstret var så gammalt att kittet ramlade bort bara jag petade på det. Bra för mig för rutan gick på så vis väldigt lätt att få loss. Jag lyckades till sist få ihop de rutor jag behövde, till och med de två trekantiga. Kanterna är långt ifrån perfekta, men det gör ju inte så mycket för jag kommer att täcka kanterna med kitt.

Jag har även börjat göra rent de gamla rutorna (därav T-röd på ”bordet”), men det är ett långsamt arbete och jag gav till sist upp för idag. Men nu är jag på gång känns det som. Fönstret kanske blir färdigt någon gång i alla fall.

Även om jag tvivlat emellanåt.

2 Kommentarer

  1. Shit! I am impressed! Otroligt snitsigt att klara skära glas 🙂
    Hade jag gjor det hade det garanterat exploderat 😉
    Kramar ÅSa

    • Ja, det var ju inte som så att det här gick smärtfritt heller 🙂 Men, med lite envishet och lite extra glas så fungerade det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *