Före och efter

Nu har det plötsligt blivit vinter här. Minusgrader och snö. Det går fort. Förra helgen var vi och hjälpte en kollega att rensa hennes hängrännor och då var det ganska varmt. Och denna helgen är det vinter. Igår testade jag mina ”spikkängor” jag köpt mig för en billig peng på Campadre. Ett par Icebugs med inbyggda broddar. Ett märke som började med att göra löparskor som skulle gå att använda på vintern, nu har de börjat med andra skor också. Jag var igår väldigt nöjd med mina kängor. Här var det isgator, men jag tog mig både ner och upp för backarna.

Här har det just nu varit lugnt på renoveringsfronten. Förutom att vi bokat in omsättning av kakelugn och flyttat vardagsrummet. Om en vecka åker vi till Gran Canaria så nu blir det inte mera gjort innan jul heller. Vi har helt enkelt behövt vara lite lediga från renoveringen en omgång. Det har dessutom funnits lite annat vi varit tvungna att ta tag i och då har vi fått lägga detta åt sidan. Ingen fara dock, snart ska vi nog komma igång igen.

Var ute och fyllde på fågelmat och fick då för mig att ta en bild på huset, i ungefär samma vinkel som jag gjort en gång för ganska länge sedan. Här är en bild med gammalt tak och gamla fönster.

 

Och här är bilden jag tog idag. Med nytt tak och nya fönster. Ännu bättre ska det bli när vi har bytt balkongräcket också. Men ändå så ser det så himla mycket bättre ut.

Vilken skillnad det gör med fönster som passar till huset. Jag njuter varje gång jag ser dem. Vi bor i en backe och när man är ute och går med hunden så ser man uppifrån den ”fina” sidan av huset. Den med alla nya fönster och det ser så fint ut. Jag tittar fortfarande till en extra gång när jag går där. Nästa sommar, om inte något oförutsett händer så ska vi bli klara med alla fönsterbyten. Bara två kvar. Och en och en tredjedels vägg att gå igenom. Förhoppningsvis ska vi vara klara med vardagsrummet till sommaren. Och vara så gott som klara med nedervåningen. Det är så mycket jag vill göra, men tiden räcker liksom inte till.

Men det ska bli skönt att åka på semester. Det känns som att det verkligen behövs, både maken och jag känner oss lite sletna och jag hoppas att det här ska ge oss lite energi. Lite varmare än här, lite ljusare än här och inga plikter. Bara det låter ganska bra.

Tack vare resan behöver man inte fundera på något julpynt heller. Kanske en julstjärna i köksfönstret så att det ser lite bebott ut här när vi är borta.

Snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *