Äppelsmulpaj med flingsalt

Slötittade på lite gamla Buffétidningar på ICAs sida och hittade ett lite annorlunda recept på smulpaj. Det är ju alltid trevligt att testa något nytt så jag testade. Och det blev gott! Saltet slår igenom bara aningens aningens och ger en liten rolig smakbrytning.

Äppelsmulpaj med flingsalt

Ingredienser


800 gr äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
flingsalt

Smuldeg
125 gr saltat smör
1,5 dl socker
1 dl havregrym
2 dl vetemjöl
2 tsk flingsalt

Gör så här


Sätt ugnen på 200-225 grader.

Skala äpplen och skär i mindre bitar (är det fina svenska äpplen behöver du inte skala dem).

Krydda med socker, kanel och en liten nypa flingsalt. Lägg i en smord ungsfast pajform.

Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig massa.

Fördela massan över äpplena och grädda sedan pajen i ugnen tills den fått fin färg. Ca 30 minuter.

Kommentera