Verandaräcken och lite annat

Regnet fortsätter att skvala varenda dag. ”Rätt som det regnar så kommer det en skur.” som min mamma brukade säga. Det gör att det är svårt att planera vissa renoveringsomgångar. De där man måste stå ute. Men vi fortsätter i alla fall. Vår byggnadsställning har fått en ny plats.

byggnadsstllning-vid-smutten_7599160606_o

Dit flyttades den igår. Nu är målet att fixa ”smutten” som vi kallar utrymmet uppe i utbyggnaden. Tre fönster är det som ska bytas där. Väggarna i smutten är inte av timmer och behöver troligen reglas upp lite. Det behövde vi i vart fall nere i förstugan. Idag har det blivit ett hål än så länge. Innan kvällen ska det väl även vara fönster hoppas jag.

hl-i-smutten_7602958158_o

På baksidan har vi fått upp mina verandaräcken :):

rcken-p-verandan_7599165420_o

De är inte klara ännu, därav plasten på dem. Det ska fästas överliggare också. Och målas på insidan. Jag målade bara klart på utsidan, allt för att möjliggöra att vi kunde sätta upp dem. Jag tycker dock att det blev fint. Det ska upp likadana på balkongen också så småningom, men just nu prioriteras verandan.

Kvar är att fundera på vad det ska vara för trappräcke. Jag tänker inte göra likadant som däruppe, det blir helt enkelt för massivt på något sätt. Jag har ritat i Sketchup och det blev för mycket. Det ska därför bli ett enklare räcke, men jag har inte bestämt mig för exakt hur de ska se ut ännu.

Har även idag varit och köpt färg till skjulet så så fort det är regnuppehåll tillräckligt länge ska det målas med en omgång grått.

8 Kommentarer

 1. Tycker det blev jättefint med de spjälorna!

  • Tack! Ingen bra idé om hur trappräcket skulle kunna vara?

   • Nja, det är svårt med räcke. Håller med om att det blir för mycket och kompakt med spjälor. Själv tycker jag det är snyggast när man bara ha en stolpe nertill och en handledare och inget mer. Kanske även en stolpe på mitten på ert. Vet inte om det kanske blir för tomt eftersom er trappa är ganska hög dock. Man kan ju göra stolparna lite dekorativa och handledaren.

    • Kul att du skrev det. Har själv varit där i tankarna. Ville också ha en bara längst upp, men i och med att det är så högt måste vi nog ha något på mitten också. Om barn ska gå ner.

 2. Men, vilket spännande hus ni har! Kan tänka mig hur fint slutresultatet kan bli 🙂 Du undrade om rutorna på vårt köksgolv, de är ca 32 cm i diameter…..

  Tack för titten och trevlig helg!

   

 3. Snyggt trappräcke. Har du gjort det själv eller köpt ribborna? I så fall var?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *