Vi jobbar på

Trots det usla vädret jobbar vi på. Man får helt enkelt passa på mellan skurarna. Skurarna som jag börjar bli så evinnerligt trött på. Något som jag förmodligen inte är ensam om. Så många blommor i trädgården som inte orkar slå ut på grund av regnet! Bondpionerna som brukar bli så vackra har inte orkat slå ut. Knopparna ruttnar  på plantan. De rosa och de vita rosorna klarar inte heller av att slå ut pga av regnet. Även deras knoppar ruttnar. Flammentanzen slår ut, men det bli tungt och blominingen kommer att gå fort över. En bra sommar så kan den blomma en månad. Slår den ut under en sådan här regnig period så blir det en väldigt kort blomning. Och inte alls lika vacker som den kan vara. Allt på grund av regnet. Min mangold trivs inte, den som brukar bli enorm. Spenaten gick rätt upp i blom, hann knappt plocka någon, men kan förmodligen hinna så en omgång till.

Vi jobbar på för fullt med det som går. Vi har införskaffat en partytält som är 6×3 meter där vi kan måla och såga. Vi har ställt upp det på ett ställe där det inte ens stör. Syns ens knappt 🙂

Bra kamouflerat va?

Ett fönster är bytt och hela den väggdelen är klar också. Ny panel, ny dropplist, nya foder och så färg på alltihop.

Regn eller inte regn, jag blir i alla fall lycklig av att se huset få ett utseende som passar dess ålder. Det blir finare och finare för varje 70-talsfönster som ryker.

Själv bygger jag verandaräcken. För min del har inte vädret haft så stor betydelse eftersom jag håller på i källaren. Blev klar med sista räcket idag. Imorgon ska jag måla alla räckena. Både i källaren och i tältet. Sedan ska de faktiskt monteras. Hoppas verkligen de passar!! Det blir inte någon bild förrän räckena, förhoppningsvis, är uppe.

En kommentar

  1. Hej!

    Ni jobbar på bra tycker jag. 

    Det där med tält är bra. Här har vi gjort slut på några stycken. Jag vill minnas att en del höll riktigt länge. De var inte vackra efter några höststormar, men de funkade! 🙂

    Ha det bra, hoppas ni slipper mer regn nu på ett tag /Maja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *