Det händer i alla fall lite

Jag tycker verkligen inte om mörkret som börjar tränga in på oss. Det blir så påtagligt också när vi ställer om från sommar- till vintertid. Det blir sån skillnad med en gång. Jag förstår faktiskt inte alls vitsen med att byta tid? Såvitt jag förstår kostar det samhället multum och ändå bara fortsätter vi. Nåja, inte något jag kan göra något åt i alla fall.

Idag har jag i alla fall äntligen tagit mig själv i kragen och börjat med mitt vindsfönste igen. Idag har det fått en grundmålning.

Jag tänkte att det får ett lager färg och så får jag se om det behöver någon slipning efter det. Det är svårt att se på det här fönstret om det behöver mer slipning. Inte blir det vackert heller, men jag tror att jag får göra lite som den som renoverade fönstret sist. Dölja en del med kitt och färg. Jag har visserligen satt i små lister så jag har mer att fästa rutorna med. Inte bara med stift och kitt som det var förut. Det kanske är ett väldigt skickligt sätt att sätta in rutor, vad vet jag, men jag klarar i vart fall inte av att göra det. Därför finns där numera små lister.

Jag lät baksidan vara omålad, åtminstone än så länge. Den har aldrig varit målad så det är förmodligen en vits med det. Det har faktiskt blivit lite mer stuns i trät sedan jag oljat det några gånger. Kanske jag oljar baksidan en gång till innan jag hänger upp det igen. Men en fönstersnickare hade nog gråtit om han eller hon sett det här fönstret. Hade jag varit en skickligare snickare hade jag nog byggt ett nytt fönster, men nu får det duga så här. Och då det endast syns på ett ganska stort avstånd så tror jag inte att alla missarna kommer att synas.

Nästa steg blir att måla fönstret en gång. Därefter tänker jag se om jag kan skära till nya rutor där det behövs och i övrigt göra rent resten utan att de går sönder.

Annars stickar och tovar jag här hemma. Plus nålfiltar. Det är så roligt!

Något som INTE är roligt är att diskmaskinen gått sönder. Nu gäller det att hitta en diskmaskinsreparatör så att vi inte behöver handdiska alltför länge.

4 Kommentarer

 1. Vad du är duktig och kunnig! Alla dina funderingar – skulle aldrig äns klarat av att tänka på dom. Fönstret ser superspännande ut! Jag tror att du är för duktig och därför ser allt med lite för kritiska ögon. Här är det färg och kitt som gäller. Har dock lämnat fönstren till våren – om jag inte får inspiration och börjar med verandan insidigt. Hurvas … så innibaljan många smårutor – och glaset så klart urgammalt – så att man får tänka två gånger varje gång man närmar sig det hela. Fönster tar såååååååååå mycket tid – gillar häldre att måla möbler där resultatet syns på en gång och det inte finns så mycket pillipill …

  Imponerande i alla fall!

  Ha en fin kommande vecka! Visa gärna en bild hur fönstret ser ut när den är färdig!

  Kram

   

   

   

  • Jodu, småfönster är besvärliga. Jag lyckades ju ta sönder flera stycken när jag plockade isär det här fönstret. Så nu får jag testa om jag har några glasskärningsfärdigheter.

 2. Herrejisses vilket jobb ni gör 🙂 Vilket vackert hus 🙂
  Kämpa på!
  Kram Åsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *