Jag har byggt ett hus

Jo, det är faktiskt sant. Jag har byggt ett hus alldeles själv. Med väggar, dörr och tak. Och det går till och med att låsa. Så här ser det ut.

Rullatorskjul

Brädorna är lite fula kanske, men det beror på att jag använt virke som tidigare låg på vår verande. Men mitt lilla hus skall målas så småningom och då gör det inte något att det är lite olika.

Kan ni gissa vad det är för hus? Nej – det är inte en hundkoja för en folkilsken hund.

Det är faktiskt ett rullatorskjul. Hur många sådana har ni hört talas om? Men det är nu så att min mamma skall hyra vårt gårdshus och hon har en rullator som kan vara bra att nå direkt utanför dörren. Och står den ute så lär den bli förstörd ganska snabbt, plus att det finns en stöldrisk. Så jag byggde ett rullatorskjul. Brädorna kommer altså från verandan, liksom skivan jag använt till tak. Takpappen kommer OCKSÅ från verandan, men är ny – blev över efter att verandan fixades till.

Lite stolt blev jag allt över mig själv. Framförallt över dörrbygget och gångjärnsisättning (OK – jag fick göra om det ett par gånger innan det blev rätt, men nu fungerar det bra i alla fall).

Var och köpte mig en ny leksak också. En batteridriven skruvdragare.

Den såldes lite billigare på K-rauta. Det är väl någon utgående modell, men det gör ju inte så mycket så länge den fungerar bra. Och det tyckte jag nog att den gjorde. Man känner sig allvarligt talat lite cool när man står med den i handen. 🙂

2 Kommentarer

  1. Vad duktig du är – och så snällt gjort! 🙂

    Visst är skruvdragaren en kvinnas bästa vän, det håller jag med om. Min är en liten ”tjejmodell” men den duger bra att skruva ihop IKEA-fynden med.

    Nästa gång jag köper en skruvdragare ska jag ha en med borrar till också. Det saknar jag ibland.

    • Köp en sån här grej! Du kommer att känna dig som världens hantverkare! Vi har en sådan där liten också – som bara kan skruva skruvar och som inte är så stark. Sambons svåger – som är snickare – kallade den för elektrikermaskin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *