Ett blått rum

Efter mycket slit så är vi äntligen så klara med vårt sk bibliotek att vi kan börja möblera. Det har varit en del att göra och det har varit väldigt roligt! Nu senast i helgen köpte vi golvlister som vi sågade till och målade på lördagen och sedan monterade upp på söndagen. Vi investerade också i en billig geringssåg som vi använde. Det tog lite träning att få det att fungera bra. Men vi blir bättre och bättre!

Och nu skall vi alltså äntligen börja möblera, det känns väldigt, väldigt roligt.

Till vänster en bild som jag tog när vi tittade på huset inför köp. Observera den snyggt bruna dörren och den tjusiga bruna väggen.

På den högra bilden har dörren blivit vit liksom den fd bruna väggen. Den andra biten vit vägg är murstocken. Den kändes liksom rätt att den fick förbli vit. Den har dock fått ny fräsch vit färg. Det är fantastisk så ovit vit färg kan se ut när det kommer ny färg bredvid. Den bruna ”listen” i taket har också blivit vit.
var-
var--11Här är ett lite konstigt hörn. Det fanns ett ”hål” i väggen efter de förra ägarna. De hade dolt det där hålet med garderober som vi inte ville ha. Någon tidigare ägare hade använt hålet som en bokhylla. Sambon och hans pappa satte dit en gipsskiva. Därefter har sambon och jag klätt hela rummet med EasyCover vilket gjorde väggarna jämna och fina. OK – arbetet kunde ha varit något snyggare gjort kanske – men det var faktiskt första gången! I hörnet finns det lite kopplingar till vatten och avlopp kvar. Dessa skall också döljas så småningom.

OK inte exakt samma vinkel på bilden, men i alla fall. Det skall upp en vit list i taket också, men annars så är det klart.
var--2
var--10

Några fler före och efterbilder.
var--4
var--8
var--5
var--6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *