OK- här kommer årets sista julgodis. Även detta var väldigt gott. Smakar mycket choklad och ger en väldigt god eftersmak i munnen. Inte heller detta är någon seg kola utan smälter enkelt i munnen.
Ingredienser
ca 50 st
5 dl mjölk, 3 %
8 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull.
Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten.
Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten.
Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula.
Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något.
Häll upp den i en form täckt med bakplåtspapper. Jag använde en gratängform ca 25 x 15 cm och det var ganska lagom.
Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
Ät inte upp alla på en gång!
[…] Fudge […]