Dinkelbröd

Testar runt med dinkel och hela korn. Skulle ansvara för frukostbrödet på jobbet och tänkte jag ville testa något nytt så jag testade detta som jag hittade på Tasteline. Och det var riktigt gott! Lite smuligt kanske men väldigt gott.

2 bröd

Ingredienser


Surdeg
1 paket jäst
3 dl vatten
1 dl dinkelmjöl, fullkorn
2 dl dinkelkorn, hela

Bröd
0,5 l vatten
1 msk salt
1 msk honung
2 msk olja
0,7 l vetemjöl, fullkorn special
0,7 l dinkelmjöl, fullkorn

Gör så här


Blanda alla ingredienser till surdegen och låt stå övertäckt med plastfilm till nästa dag.

Häll surdegen i en stor bunke och blanda med vatten, salt, honung och olja. Tillsätt vetemjöl och dinkelmjöl och blanda till en jämn och fin deg. Låt jäsa i bunken ca 1 timme, täck bunken med en handduk.

Forma degen till två limpor, låt dem jäsa på en plåt ca 45 minuter.
Pensla bröden med kallt vatten, grädda längst ner i ugnen i 220 graders ca 40 minuter.
Låt svalna under en duk.

En kommentar

  1. Rekommenderar alla att pröva på detta bröd recept, för jag vet att det är gott som bara den..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *