30-35 bullar
Av någon orsak har vi handlat hem en massa valnötter. Funderade på att använda dem till något så jag började söka på nätet efter recept på valnötsbröd/bullar. Hittade ett par olika som jag kombinerade och la till lite extra dessutom. De blev riktigt goda!
Ingredienser
7 dl vatten
75 g jäst
1 dl rågkross
7 dl grovt rågmjöl
9-10 dl vetemjöl special
2 msk surdeg
150 gr valnötter
1 msk salt
1 msk honung
Gör så här
Hacka valnötterna i mindre bitar. Ett enkelt sätt att göra det på är att lägga valnötskärnorna i en plastpåse och sedan helt enkelt kavla nötterna.
Smula ner jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. När jästen löst sig häller du på honung, matolja och salt.
Häll i valnötterna, rågkrosset, rågmjölet och sist vetemjölet.
Blanda väl och bearbeta degen. Låt degen jäsa i 60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela degen i två delar rulla ut den i längder och skär lagom stora bullar. Rulla bullarna och lägg bullarna på en bakplåt och låt dem jäsa i ca 25 minuter.
Bakas i ugnen ca 15 minuter.
Lämna ett svar