ca 1,1 liter
En ädelostsoppa som slår det mesta. Den är så god att man nästan dreglar. Perfekt förrätt, men man får inte lägga upp för stor portion för den är mäktig.
Ingredienser
1-2 vitlöksklyftor
1/2 finhackad gul lök
1/2 finhackad grön paprika
1/2 finhackat äpple
1-2 msk smör
2 krm curry
5 dl grönsaksbuljong
5 dl mjölk
200 gr grönmögelost
salt
svartpeppar
1 tsk basilika
1 äggula/person
2 msk grädde/person
Till servering:
vitt bröd och bacon
Gör så här
Gnid in kastrullen med vitlöken.
Fräs de hackade grönsakerna i smör tillsammans med curry.
Späd med buljongen och mjölken.
Låt koka i några minuter.
Tillsätt osten.
Låt soppan bli het men inte koka.
Smaksätt med salt, peppar och basilika.
Vispa äggulan och grädden i soppskålen. Häll den heta soppan över.
Servera med stekta brödkrutonger och stekt bacon.
Lämna ett svar