En aubergineröra som också dykt upp med det libanesiska köket. Lite jobbigare att göra än t.ex. hummus. Kan man grilla auberginerna i en riktig grill blir det ännu godare eftersom auberginerna då blir lite rökta.
Ingredienser
2 stora auberginer
1/4 dl tahini (sesampasta)
1/2 citron
3-5 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk malen spiskummin
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Stick hål på auberginerna med en sticka eller en gaffel.
Värm ugnen till 200 grader, lägg auberginerna på ett fat och ställ in i ugnen i cirka 45 minuter. De ska sjunka ihop och bli lite mosiga. Ta ut och skölj under kallt vatten.
Dra av skalet, kör innanmätet i mixer tillsammans med pressad citron, olivolja, tahini och kryddor. Pressa i en vitlöksklyfta i taget och smaka av med mera citron eller kryddor.
Lämna ett svar